29 juni 2011

Natuurlijk kunnen op een Tnbute festival de Beatles niet ontbreken. Get Back 2 met Paulien McCarmey maken er een dolle boeI van. She loves you, yeah yeah en al die andere hits worden door de uitzinnige m~nigre mee geblèrd en gedanst wordt er inmiddels ook. A1s bijzondere gast komt Frank Zwijncnbetg, initiatiefnemer van het Tower Festival én mee te spelen drummer bij Rimple en BcatIes-fan, met Beatlespruik en koeienbel op om ‘Come together’ mee tc spclcn.
‘Ik ben de gelukkigste man van Son en Breugel,” verklaart hij later. “Dat kan natuurlijk niet, want andere mensen kunnen dat van zichzelf ook vinden.”
Dat gaat in ieder geval op voor een echte diehard fan van Dt.-ep Purple. De man zingt en beweegt alle noten mee die doot Stormbringer de inmiddels black night in geslingerd worden. “Ik heb Deep Purple in het echt zien optreden. Daar kreeg ik tranen van in mijn ogen.” En hij gilt het uit als die geweldige zanger van Stormbringer het mooiste nummer Child in Time net zo hoog uithaalt als ‘sopraan’ Ian Gillan van Deep Purple zelf. Als officieel laatste nummer (er kwam nog een toegift) die andere hit Smoke on the Water. Dat was meer Rook uit de rookmachine, en stoom uit onze inmiddels tuitende oren. Helaas komen aan alle goede dingen een eind, maar volgend jaar is er zeker weer een Tower Festival. Son is een fier festivaldorp geworden.

door Marleen Benschop