Artikel "Slimmerick"

Maart 2015

2014: Na een drukke voorzomer met veel optredens (waaronder het geweldige Hippiefestival) en een korte vakantiestop is de Gorcumse Deep Purple  Tribute Band Stormbringer zich al weer aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen.
 
Er wordt hard gewerkt aan uitbreiding van het repertoire, maar de vaste waarden zoals Child In Time, Highway Star, Mistreated, Burn, etc. etc. blijven uiteraard ook in de set. Soms is het lastig om keuzes te maken, zeker wanneer een optreden bv. in een festivalsetting in de tijdsduur beperkt wordt. Gelukkig is dat een luxe probleem; Deep Purple heeft door de jaren heen zo veel geweldig repertoire geschreven en opgenomen!
 
Behalve uitbreiding van het repertoire wordt er ook gewerkt aan het vergroten van de actieradius, niet in de laatste plaats doordat  Stormbringer eerder dit jaar een overeenkomst is aangegaan met een nieuw  boekingskantoor.

Behalve kwalitatief goede optredens heeft dit kantoor ook "regiospreiding" hoog in het vaandel staan. Voor zaaleigenaren en organisatoren heeft dit als voordeel dat er geen optredens van dezelfde band binnen korte tijd en vlak bij elkaar worden georganiseerd, en voor de fans heeft dit als voordeel dat de band uiteindelijk vrijwel overal in Nederland en België binnen redelijke reisafstand te bewonderen is. Voor Stormbringer is het uiteraard geweldig om op nieuwe plaatsen te komen, nieuwe liefhebbers van Deep Purple muziek te ontmoeten, en zo nieuwe vrienden te maken.
 
Uiteraard is het ook altijd geweldig om voor het "eigen" publiek te spelen en met het Hippiefestival nog vers in het geheugen verheugt de band zich alvast om later in het nieuwe seizoen weer ergens in het Land van Heusden en Altena te mogen optreden.
Houd de bandagenda in de gaten!

Bron: Slimmerick